Information & Galleri

Djur i film är inte så enkelt som det låter. Liksom för all annan djurhållning gäller ett antal lagar och regler för vad vi kan och inte kan göra, hur djur skall bo, hållas och behandlas. I Sverige är det totalförbjudet att hålla inhemska arter och lika förbjudet att använda hägnade vilda djur i redigerad filmproduktion. Alldeles självklart skall djur inte utsättas för stress eller skaderisker vid inspelningarna heller.

Djuren skall vara friska, och detta skall visas med ett ändamålsspecifikt veterinärintyg för det aktuella djuret eller djurgruppen. Även transporterna av djur omgärdas av föreskrifter, vilka vi självklart följer. Vi som kör djur för Svenska Filmdjur har Jordbruksverkets transporttillstånd för transporterna.

 

För oss är det viktigt att inspelnings- eller fotograferingssituationen blir smidig, för det kommersiella teamet likväl som för djuren som medverkar. En 100%-ig sekretess kring manus och produktioner innan publicering är en självklarhet för oss, och för dem vi samverkar med. Djuren tränas enbart belöningsbaserat, frivilligt deltagande och positivt inställda djur ger er en bättre slutprodukt och en kostnadseffektivitet, kort sagt så blir det bäst för oss alla!

 

 

 

 

  • Erfarna djurtränare på plats
  • Veterinärbesiktade, friska djur
  • Jordbruksverkets Transporttillstånd för kommersiella transporter av djur
  • For USA productions we have a certified controller in Sweden and can provide a filmsituation according to the established american guidelines for use of animals in film.

 

 

 

Vi samarbetar med Cherokee.se för smådjur och fåglar. Cherokee.se har bland annat korp för film.

Tack till Art Designer

Deniz Serinkaya,

Wilderworks Design

för vår nya logotype!

Copyright © All Rights Reserved It is not allowed to use photos from this webpage.

Svenska Filmdjur

 

- pålitlig partner sedan 1995 -

 

Kontakt:

 

e-post: info@filmdjur.se

Anne-Lie 0705-95 69 40

Linda 0709-81 50 13